Favorit-rätt!

Har precis lagat en av mina absoluta favoriträtter som är Flygande Jakob och som just nu står i ugnen! Vet alla vad det är? Om inte så är det kyckling, banan, bacon, jordnötter, grädde, chilisås och salt och peppar i stort sätt och det är sååå gott!! Dock äter vi det alldeles för sällan. Men idag när jag fick bestämma maträtt eftersom mamma jobbar kväll så handlade jag med mig ingridienser till det hem. Det är skit enkelt att göra så tänkte visa nu!


Allt som behövs!


Lägg kycklingen i en form med lite olja i och salta och peppra dom lite! Man kan såklart skära som i mindre bitar också, men jag gillar när dom är stora, dock tar de längre tid men idag är jag inte stressad :)


Skiva bacon och banan och strö över kycklingarna! Gärna mycker bacon för de ger jätte god smak!


Blanda ihop såsen vilket bara är grädde och chilisås plus salt och peppar. Jag använder matlagningsgrädde cirka 6 dl och sen kanske 2,5-3dl chilisås, de beror lite på hur mycket sås man vill ha såklart! Jag gillar mycket! Glöm inte att salta och peppra lite, jag använder både svartpeppar och vitpeppar :)


Häll såsen över kycklingen, baconen och bananerna och strö sedan jordnötter och riven ost över! Sen är de bara poff och in i ugnen till kycklingen är genomstekt. Jag har ugnen på 225 grader och den kommer stå inne i sisådär 1 timme. Men de bästa är att ta ut den och skära lite i köttet efter en stund så man är helt säker! Rå kyckling är inte så bra ;) Och tycker ni inte om varm banan eller är jordnöts allergiker kan ni ju bara hoppa över det? Grymt va? Käka de med ris!

TRY IT :)


Kommentarer
Postat av: EMELIE

Gud vad gott det där såg ut :O ska nog testa att göra det någon dag! :)

Haha what är dom ett par i verkligheten?! :O Det hade jag heeelt missat, haha :D Men nu kommer Brookes syster Quinn vara med och även hennes pojkvän, älskar dom!!! :D <3

2011-10-09 @ 18:43:16
URL: http://mligustavsons.blogg.se/
Postat av: EMELIE

Han har ju ett eget företag så han åker antingen och besöker massa kunder eller åker på stora mässor! Han är nyss hemkommen från Las Vegas typ och imorgon åker han till Honkong på en jättestor mässa :L den här årstiden har han jättemycket på jobbet (han säljer grejer till jakt och det är typ högsäsong nu) så det blir jättemycket resor osv, ganska tråkigt att han inte är hemma så ofta :( men nästa år ska han anställa en som kan göra hälften av resorna så då kan pappa vara hemma lite mer :D <3

2011-10-09 @ 20:10:46
URL: http://mligustavsons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0