Visingsö

 
Några av bilderna jag tog på Visingsö i veckan! Gjorde min vanliga tabbe...tog med mig systemkameran och hade tänkt ta massa fina bilder, men så när vi kommer på motorvägen så man ser Visingsö och jag ska ta upp kameran och ta första bilden inser jag att jag glömt kvar minneskortet hemma i datorn. Händer mig jääämt! Men mobilen fick fungera som nödlösning :)

Vet inte om jag berättade om min födelsedag så noga? Tror inte det! Fick iallafall födelsedagsfirande på sängen av mamma & pappa på morgonen (Fredrik var i Rättvik hela förra veckan med Anton därför han ej var med..hah) sen gjorde jag mig iordning och åt frukost och vid halv elva åkte mamma och jag till Gränna. Åt födelsedagslunch på en restaurang vid Vättern...lax och vittvin, sjukt gott! Sedan tog vi alla våra väskor och gick på färjan till Visingsö. Tog cirka 15 min att åka över! Hyrde cyklar det första vi gjorde, lastade på alla våra väskor på pakethållaren (packåsnor jorrå!!) sen cyklade vi dom cirka 2km till vandrarhemmet från hamnen. Väl där lastade vi av väskorna och jag bytte om. Var helt genomsvett. Hade en tightklänning på mig, inte så jäkla skönt att cykla i. När jag bytt om och allt var inlastat cyklade vi mot norrrrr! Mamma hade varit där för måååånga år sen och hade för sig att det var en sandstrand där uppe. Så vi tog med fika och hade tänkt sätta oss där. Cyklade knappt en timme...7km var det från där vi bodde (cirka på mitten av ön) upp till norratoppen. Var en massa gulliga hus och gårdar och både mamma och jag blev helt sålda på vissa av husen, helt underbara och söta med så sjukt fina trädgårdar!! Iallafall, när vi kom upp till noratoppen hittade vi ingen strand. Trots att vi ställde cyklarna och tänkte gå sista biten. När det kom en kohage ivägen med kor i vände vi, vågade inte riktigt gå genom hagen med kossorna. Började cykla tillbaka och letade oss ner mot vattnet via en annanväg. Hittade en okej plats att ta fikat på...dock i gräset och utan sandstrand men det funkade :) Jätte mysigt! I efterhand visade det sig att stranden låg ner på den ända vägen vi INTE tog...såklart. Får väl kolla in den nästa gång jag åker till Visingsö ;) Cyklade iallafall tillbaka till vandrarhemmet efter våran tripp till norraudden. Läste tidning i solen, pustade ut och tankade på med lite rosé. Vid halv sju cyklade vi ner till hamnen och åt middag på en restaurang och drack vin. Utsikt över vättern och himla god pizza. Satt där några timmar och sedan var tanken att vi skulle cykla hem och lägga oss....men när vi kom till avfarten där man kunde cykla till södraudden fick vi ett infall och cyklade de 6km ner till södraudden också! Jag kan ju säga att det finns i princip INGA backar på Visingsö....totalt platt och tramporna gick nästan av sig själva. Fick se några av de absolut finaste husen jag någonsin sätt längst ner på udden...SÅ STÖRT FINT! Precis vid vättern, som i en saga. Cyklade sedan tillbaka de 6km till vandrarhemmet! Somnade rätt så gott efter 26km cyklande den dagen!! :)

På fredagen gick vi upp vid sju och packade ihop. Åt hotellfrukost på hotellet brevid vandrarhemmet och sedan cyklade vi till hamnen och tog färjan som gick vid halv nio. Så han hem utan stress! Perfekt! Hade gärna stannat någon dag till. Men får bli en annan gång! TACK SNÄLLA MAMMA FÖR DU GAV MIG EN UNDERBAR 20ÅRS DAG. I ♥ U

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0