Fin söndag

Ledig söndag, så jäkla skönt! Jobbade till sent igår, tror jag var hemma runt 1 så en lång sovmorgon imorse var inte så dumt. Annars går jag mest omrking och plockar och styr här. Har sån jäkla träningsvärk i armarna att jag knappt kan böja dom, ouchi. Men vid fyra öppnar gymmet så då ska jag ner och köra en timme. Se om man kanske kan träna bort det onda?

Har precis köpt min och Viktorias Life in color biljetter. Fy sjutton så roligt det ska bli!! Är så himla taggad. Men det är 2 hela veckor kvar så mer taggad lär man väl hinna bli innan det är dags!
 
Nu ska jag dammsuga lite och sedan fortsätta mitt slappande. Ikväll ska jag laga grönärtssoppa med räkor, så gott!

Hoppas ni har en fin helg ♥Bra vecka!

Denna veckan börjar lida mot sitt slut också. Förra veckan var en riktig skitvecka, jag mådde riktigt dåligt och var deppig över att jag inte jobbade så mycket och hade bara allmänt mycket i huvudet. Men till skillnad mot förra veckan har denna varit toppen! Har varit mycket gladare, jobbat bra och sen har jag börjat träna igen. Efter mycket om och men blev det ett nytt kort på Hälsofabriken, så nu är det ingen återvändo, nu kör vi..och för en gångs skull är jag riktigt taggad. Har redan hunnit med två pass sen igår när jag köpte kortet och imorgon blir det tredje innan jobbet. Sen tänkte jag försöka anmäla mig på 1h spinning på söndag eftermiddag. Som sagt, riktigt taggad så bäst att passa på!

Denna helg är det inget planerat mera än att jobba och det känns riktigt skönt. 
Men nu ska jag sova här! Gym och jobb imorgon som sagt. Puss <3

Mysig frukoststund!

Tisdags update

Tjo peeps

Galet sugen på att fixa mig ett gymkort, längtar efter regelbunden träning med pass och annat sånt kul. Dock lagom med beslutsångest vart man ska köpa. Åtvid igen eller stan? Känns som man borde ha i Linköping i och med att jag eventuellt ska flytta dit. Men samtidigt känns det smidigt att ha i Åtvid för då kan man dra dit efter jobbet osv. Beslutsångeeeest. Får försöka fundera lite! 

Igår hade vi fullt ös på jobbet med 200 gäster men det rullade på fantastiskt bra! Imorse ringde klockan vid halv sex och då var de bara att åka till jobbet igen och köra frukost-lunch pass! Ikväll är det bara slappa som gäller. Har lagat köttfärssås och spagetti och nu ligger jag i soffan! 

Imorgon är jag ledig. Inga planer mera än på kvällen då mamma och jag eventuellt ska på bio. På torsdag efter jobbet ska jag hänga med linda. Annars är det mest jobba som står på schemat. 

Puss ❤️

Söndag och midnatt

Det känns alltid som jag har så himla mycket att skriva om här när jag väl får för mig att uppdatera lite men sen är det som att jag har glömt bort allt jag tänkte på innan så fort jag öppnar upp blogg.se appen!

Veckan som gått har jag varit hemma mest. I onsdags var jag och mamma i simhallen på kvällen, så himla länge sen jag var där men de var lika kul nu som då. Nu fredag,lördag och idag(söndag) har jag jobbat. Igår blev det hela 14 timmar! Så en bra jobbhelg med andra ord!

Imorgon är de ÅFF-IFK Norrköping derby på hemmaplan vilket betyder överbokat på jobbet. Så det blir ingen bugg för mig imorgon utan jag ska jobba istället. Kunde inte lämna dom i sticket en sån dag! Annars i veckan som kommer är det inte speciellt mycket planerat mera än jobba. Sen får jag väl se vad som dyker upp. Livet rullar på så att säga! Hoppas på att höra något om lägenhet snart annars får jag börja jaga hos dom privata hyresvärdarna i stan. Längtar efter en egen lya nu faktiskt :)

Men vi hörs. Ha det fint ❤️
De blev lite gott och blandat 👆 sofia förra helgen och mirrorselfie från idag 😜

Mina åsikter.

Jag har varit riktigt bedrövad sedan vi fick valresultatet i söndagskväll. JAG tycker att det mesta känns skit och att hela politiska Sverige står med väldigt ostadiga ben. Till och börja med vill jag citera en statusuppdatering som jag hittade idag på Facebook, den förklarar ganska exakt vad jag känner.

"Du är en bra människa.
Därför röstar du rött. Eller grönt eller rosa.
Du röstar med hjärtat, inte med plånboken.
Sverige har blivit kallt, klyftorna har ökat och så ska det inte vara. Du vill ha ett varmt, solidariskt samhälle där människor tar hand om varandra.

Jag röstar blått.

Det betyder inte att jag inte också vill ha ett varmt, solidariskt samhälle där människor tar hand om varandra.
Jag vill också vara en bra människa (och jag hoppas att jag lyckas i alla fall ganska bra).
Därför är jag trött på att de röd/grön/rosa ska ha monopol på godhet.
Jag röstar inte blått för att få mer pengar i min egen plånbok, utan för att jag tror att det är det bästa för Sverige, för alla som bor här.
Skillnaden mellan dig och mig ligger inte i hur snälla vi är eller hur mycket vi bryr oss om andra, utan i vad vi tror är det bästa.

Sedan vi hade en röd/grön regering år 2006 har andelen fattiga barn i Sverige minskat mer än i något annat land i Europa. Detsamma gäller andelen fattiga i hela befolkningen. Både fattigdomen i stort och barnfattigdomen är mindre än i något annat land i Europa. (Källa: Eurostat.) När man pratar om att fattigdomen har ökat är det den relativa fattigdomen man syftar på, och den har ökat för att människor som redan hade det bra har fått det ännu bättre. (Exempel: Om jag skulle ha råd att köpa en ny BMW men alla andra i Sverige skulle ha råd att köpa varsin ny Ferrari, skulle jag klassas som relativt fattig.) Dessutom har brottsligheten minskat och tryggheten ökat. (Källa: BRÅ och alliansen.se) En annan glädjande nyhet är att nio av tio äldre är trygga med sin äldrevård (enligt Socialstyrelsens nationella brukarundersökning) och enligt en rapport där man sammanställt uppgifter från FN, Världsbanken och WHO är Sverige ett av världens bästa länder att åldras i.
Sedan finns det naturligtvis mer uppenbara saker som har hänt: Vår BNP-ökning sedan 2006 ligger i topp i Europa, vår statsskuld har minskat, fler företag än någonsin har startas och reallönerna har ökat. Det vet du förmodligen redan om, för det är känt – långt utanför Sveriges gränser – att Alliansen har tagit hand om Sveriges ekonomi på ett otroligt sätt.
Allt detta medan det har pågått en djup global ekonomisk kris.

Alla som känner mig vet att ekonomi inte är det jag brinner mest för i livet.
Men det är genom en stabil och stark ekonomi som man skapar förutsättningar att ta hand om människor. Därför är det viktigt med saker som låter tråkiga, t ex sänkt restaurangmoms, RUT, enklare regler för företag och skattelättnader.
Många pratar om att skattesänkningar har urholkat välfärden, men Sverige har faktiskt fått in mer pengar till välfärden genom att sänka skatten. Vi som jobbar betalar en mindre del av vår lön, men staten får alltså in mer till statskassan eftersom det är fler som jobbar.
Många bäckar små istället för färre bäckar större.
Och pengarna är viktiga. För all god vilja i världen hjälper inte om man inte har pengar att genomdriva sin goda vilja med. Vi kan inte ta hand om alla människor om vi inte har pengar att ta hand om dem med.

Rösta på vad du vill. (Helst inte SD, tack!)
Men sluta använda en retorik som målar upp Alliansen-väljare som egoistiska och giriga typer.
Vi som röstar blått gör inte det för att vi skiter i människor – tvärtom.
"


Jag förstår inte varför människor påstår att Alliansen misskött alla sina 8 år i regeringen för detta är enbart BULLSHIT. Dom har skött sig helt makalöst dessa år, genom en finanskris dessutom. Övriga världen fattar inte vad vi håller på med, inte jag heller. GIVETVIS finns det alltid saker som kan bli bättre. Men jag tror inte på den röd/gröna politiken.

I mina ögon finns det inte ett enda vettigt argument för att höja restaurangmomsen/arbetsgivaravgiften till exempel. Inte ett enda argument skulle kunna få mig att tycka detta är något annat än helt jävla efterblivet. Vem som helst kan väl räkna ut att sänkt arbetsgivaravgift för personer under 26 år ger mera jobbmöjligheter och att om den då skulle höjas gör det att företagen inte längre har råd att ha kvar sina anställda. Det är väl ganska glasklart? Och om restaurangmomsen höjs kommer maten öka en heldel i pris vilket kommer göra att många människor anser det för dyrt och därför skippar att äta ute. Det i sin tur gör att det blir mindre gäster på restaurangerna/caféerna eller vad det nu kan vara och då behövs det inte lika mycket beläggning av personal vilket gör att många av oss restauranganställda kommer att få gå. Jag tycker inte det är så svårt att räkna ut? Sen hör man det typiska "sosse" argumentet (ursäkta jag menar inte något illa men jag blir så jävlaaaa trött) att en sänkt arbetsgivaravgift och restaurangmoms inte alls har gett flera jobbmöjligheter utan bara gjort restaurangägarna rikare pga att dom har kunnat lägga mera pengar i egen ficka. Alltså NEJ. Det finns kanske fåtal som har kunnat utnyttja detta, men jag tror aldrig att det är flera krögare som gjort sig rika på detta än vad det är människor som har fått jobbmöjligheter. Som min chef brukar säga "Hade jag velat göra mig själv rik hade jag inte valt att starta ett företag i restaurangbranschen". Mina chefer sliter dag som natt och en höjd arbetsgivaravgift/restaurangmoms skulle kanske göra att dom inte skulle ha råd att låta oss anställda arbeta så mycket längre och istället hade dom själva fått arbeta dom timmarna som var tänkt åt oss. Dom skulle få bosätta sig på jobbet och jag tror inte man skulle orka i slutet och då går företaget istället i konkurs. Denna position tror jag mängder av krögare sitter i. Och jag tror att restauranger på landsbyggden kommer bli extra hårt drabbade av en höjning. Jag känner mig så jävla bedrövad av att det ens finns som förslag. Men det är väl ett av alla tecken på att Socialdemokraternas politik inte är något med mig. Allt detta med att höjda skatter hit och dit, tack men nej tack. Jag tror på ett företagande Sverige som blommar, där hittar vi jobben! 

Sen en annan sak som skrämmer mig är Sverigedemokraternas framgång. Jag vet inte ens vad jag ska skriva mera än att det gör mig riktigt bekymrad. SD är inte lösningen på problemen. Att dom skulle få för mycket makt skrämmer mig. En sak som stör mig här förutom all skit runt invandringspolitiken är att alla SD-röstare är emot homosexuella tillexempel och det är någonting som gör mig riktigt, riktigt upprörd. Jag tycker att man ska få älska vem man vill och att då 13% Sverigesbefolkning röstar emot det gör mig så ledsen. Hallå, vi lever på 2000-talet..

Har behövt spy ut detta någonstans senaste dagarna då jag som sagt varit himla bedrövad. Det ska bli spännande att se vad Löfven ska hitta på framöver, han har jävligt mycket att leva upp till. Jag som alltid sagt att jag inte varit insatt i politiken, men här sitter jag och predikar som aldrig förr. Man kanske skulle satsa som politiker till nästa val? ;) Respekterar alla andras åsikter så hoppas ni kan respektera mina!

 
Den 9 september

Har så extremt svårt att fatta att jag har varit hemma i en hel månad snart? På lördag är det 1 månad sen jag kom hem. Det känns helt sjukt! Vart har tiden tagit vägen? Det känns som att denna månad som jag har varit hemma har gått snabbare än vad månaden vi reste östkusten gjorde och dom dagarna bara susade förbi. Har precis laddat över lite mera bilder från Nya zeeland som jag hade på min gamla mobil. Jag blir ju alldeles ledsen av att titta på dom, bara för jag saknar allting så mycket. Gud så bra man hade det. Men det går ju inte att leva glidar liv hela tiden, tyvärr. Verkligheten kommer ifatt förr eller senare :) Men SÅ glad jag är att jag gjort allt detta!

Annars så känns detta som en jäkligt seg vecka, antagligen för att jag längtar tills på lördag så himla mycket. Viktoria och jag sticker upp till Värmland tidigt på Lördagmorgon för att hälsa på Sofia. Där vankas det kräftskiva och bara ta igen detta halvår. Kan det inte bara bli Lördag nu? Jag har dessutom jättedåligt med jobb denna veckan. Men jag har faktiskt varit på en liten mini intervju för ett litet extrajobb idag. I Grebo affär! Har lite panik inför dessa månader då det faktiskt är ganska lugnt på Villan. Känner att jag inte riktigt får ihop så mycket timmar som jag vill. Så har tänkt att jag ska försöka skaffa ett litet extra jobb som kan dra in några kronor extra i månaden när det är lite körigt. I detta fall handlar det om att hoppa in när någon är sjuk, vill ha semester eller såna småsaker och jag kände att det var något sånt jag behövde. Så får se om de blir lite "inskolning" i veckan redan kanske. Passar mig perfekt då jag som sagt jobbar riktigt dåligt denna veckan. Vi får hoppas på det bästa!

Senare i eftermiddag/kväll ska jag träffa Jessica en vända. Andra planer har jag faktiskt inte fram till Lördag. Ska försöka ta mig ner till Kommunhuset och lägga min röst i valet!

Ha de fint, här kommer lite Nya zeelands bilder.
 
 

Frustrerad osv

Är så extremt less på skattekontoret i Australien, dom har verkligen kört denna dagen i botten åt mig. Har i en månads tid försökt att få mina skattepengar inbetalade på mitt svenska konto men någonting är uppenbarligen jävligt svårt för dom att fatta. Jag har skickat mina bankuppgifter 4 gånger och det enda dom mejlar tillbaka till mig är "Your IBAN number is invalid, please send the correct IBAN number". MEN FÖR I HELVETE DET ÄR JU DET RÄTTA SOM JAG SKICKAT TILL ER 5 GÅNGERRRR NUUU. Har ringt och pratat med banken och jag har (efter dagens besök) varit inne hos dom 2 gånger och försökt klura ut vad som är problemet. Men banken ger mig exakt samma IBAN som jag redan skickat vilket betyder att det inte är något fel på mitt IBAN. Det måste ju vara dom där borta i Australien som gör något fel? Jag fattar inte ett skit. Men efter morgonens mejl där dom skrev för 6:e gången att jag var tvungen att skicka det rätta IBAN numret höll jag på att kasta mobilen i väggen. JAG GER ER JU RÄTT IBAN NUMMER; FATTA! Haha, åh åkte nästan ifrån banken imorse och grät för jag var så in i helvete frustrerad. Det handlar inte om en fjuttig 500 lapp typ som jag ska få tillbaka heller utan det är flera tusentals kronor. Och jag är verkigen i behov av dom plus att jag fortfarande är skyldig Julia & Robin 5000:- var efter att vi hade sönder taket på NZ. Så extremt mycket energi man blir av med pga såna här jävla skit saker. Nu har jag skickat min pappas bankuppgifter i hopp om att dom kan överföra pengarna dit. Går inte det heller måste ju DOM göra något fel. Både mitt och pappas IBAN kan ju inte vara "invalid". SUCK..

Nu ska jag alldeles snart sätta mig i bilen och åka in till stan. Andra buggkursen är det dags för ikväll. Ska bli roligt att tänka på något annat!

 
Snacka om bildbrist, men jag är ju iaf glad här..

Friday night

Helg oså, veckorna springer förbi. Planen var jobb hela helgen men istället delade Thea och jag upp det så imorgon kör jag ensam frukost-lunch och på söndag kör Thea frukost-lunch vilket gjorde att vi fick en varsin ledig helgdag, tipptopp!

Ikväll har jag haft fredagsmys i soffan. Ätit god kycklig och slötittat på tv. Nu har jag packat väskan för morgondagens bestyr så nu är det dags att sova. Jobb först imorgon som sagt och sen blir det äventyrande på kvällen, vi får se vart allting slutar ;)

Godnatt ❤️ 
Politik hit och dit

Nu när man kommit hem och landat i vardagen så börjar min hjärna att gå på högvarv direkt, vad ska jag göra här näst? Jobba, flytta, umgås och ta igen allt med vänner och familj som jag missat senaste tiden. Jag vill spara pengar och dra iväg till USA någon månad och hälsa på släkten där. Jag vill åka till fjällen och säsonga. Men då känns det ju helknäppt att ha egen lägenhet? Om man skulle dra iväg till fjällen flera månader nästa år ska den stå tom? Eller ska man hyra ut i andra hand? Ja vi får väl se, det brukar ju lösa sig med tiden. Det har jag ju lärt mig.

Annars så är jag så trött på politik att jag snart kräks. Det enda man ser på Facebookflödet är tokiga SD diskutioner och jag försöker att bara skrolla förbi. Men det är galet hur ett ämne kan ge folk så otroligt skilda åsikter. Jag låter alla diskutera i fred och ha sina egna åsikter. Jag tror på medmänsklighet i slutändan och jag hoppas det är vad majoriteten gör i valet. Annars tycker jag bara dom andra pariledarna smutskastar varandra och lovar saker hit och dit. Alliansen har misslyckats med precis allting senaste åren, suck! Skulle vara intressant med ett regeringsskifte då och se om Sossarna är så himlaaaaa mycket bättre. Jag är mest förbannad på dom över att dom vill höja alla skatter. Inklusive restaurangmoms + arbetsgivareavgift? Alltså varföööör? och neeeeeej ni får inte. Små företag som de jag jobbar på blir extremt lidande om detta kommer ske och de gör mig så förbannad. Är inte restaurangbranschen en av de branscher som kan anställa mest unga? Att då höja momsen och arbetsgivareavgiften skulle ju göra att mindre företag inte längre kommer ha råd att anställa på samma sätt? Åh jag blir ju så frustrerad. Näe ni, längtar mest till valet är över så man slipper allt hugg och tugg. Och om Sossarna tar över hoppas jag inte dom genomför sin momshöjning. Vore riktigt efterblivet. 

Då har jag fått avreagera mig lite och jag lovar att detta är de enda politiksnack jag kommer tjata om. Nu ska jag gå ut och och gå runt Stångån och rensa tankarna lite!

Besttämt att jag och Viktoria åker till Sofia nästa helg, längtar!!!
 

Tisdag förmiddag

Livet flyter på även här hemma, men är lite deppig över att jag missat i princip hela den svenska sommaren. Igår var jag på första buggkursen, som var superkul och efteråt åkte vi och käkade och då satt vi ute och snackade medans de mörknade ute och de var inte alls speciellt kallt. Insåg att det var sånt jag saknat så mycket! Och nu kommer det snart vara mörkt här klockan 4. Men på något sätt längtar jag efter vintern också. Jag är ju ett sommarbarn och tycker om sommaren allra bäst, vem gör inte? Men en annan del av mig älskar även vintern! När det är lagom många minus grader, pulver snö och så solsken ute. Ni vet en sån där perfekt vinterdag? Åka skidor i fjällen och så dricka öl och basta på kvällen, finns det något mysigare? Vi håller på att dra ihop folk för en fjällenresa över nyår. Förhoppningsvis är vi ett gäng snart så vi kan boka vår stuga innan alla tar slut. Någon som känner sig manad att hänga med? Än så länge är vi 4 pers och vi ska väl försöka få ihop 10 ;)

Annars har jag hunnit med att vara i sommarstugan ett dygn sen sist. Nu ska jag snart göra mig iordning och sticka ner till jobbet. Ska köra ett kortpass på 5h idag. Annars får vi se vad veckan har att erbjuda. Tror jag åker till mamma i stan imorgon och stannar tills på fredag. Ska hinna hälsa på hos Oliver eventuellt och så lite mamma/dotter mys.

 
Men annars hörs vi snart igen, pussss!


Fraser island minnen ♥ vad bra vi hade det. Saknar mina resemuppar!
 

RSS 2.0