FREDAG

Hej kompisar! Hoppas allt är bra, här är det toppen. Veckan har swishat förbi som vanligt, idag är det fredag och dags för helg igen. Jag är hos Henke och har varit det sen i onsdags! Vi hade skola måndag, tisdag, onsdag och sen har de inte varit något schemalagt så jag åkte ner hit. Jag har tagit på mig hans kaotiska tvätt.. Han ligger efter typ tusen maskiner och hans tvätthög nådde i princip takhöjden i lägenheten så den behövdes ta i tu med. Stackarn hittar sällan tvättider lediga efter jobbet så då kommer jag och rycker in som en räddare i nöden. Igår körde jag fyra maskiner och idag är jag igång igen, kommer nog bli lika många idag med sen är högen i princip borta! Vilket hemmafru material jag är.. Haha. 

Jag har typ 56 kapitel och 25 artiklar och läsa också till nästa vecka så jag ska försöka få lite gjort idag. Synd att de är såååå tråkig läsning, på engelska. Blöh! Men men, bara ta tag i det. Ska stanna här över helgen, skulle jobbat imorgon men de var typ 4 pers som skulle äta så lite ovärt för mig att åka för sån kort stund så jag behövde inte, skönt! Får se vad vi hittar på i helgen.

Nu ska jag diska lite, springa en vända till tvättstugan, ta en dusch och sätta mig och läsa. Hoppas ni får en trevlig helg!


Jag var såååå sugen på fruktsallad imorse så jag åkte och köpte frukt för att stilla mina carvings, så gott <33

Linköping

Tillbaka på hemmaplan i Linkan. Underbara dagar hos bästa killen och alltid så himla jobbigt att säga hejdå.. Blir fan bara värre och värre. Känner mig som världens tönt, haha. Ska bara vara ifrån varandra ett par dagar innan vi ses igen men ändå blir jag blödigast på jorden, haha kärleken är bra mysig.

Imorgon startar vårterminen 2016. Kursintroduktion för föreskolepedagogik 1 som står näst på tur. Efter det jag hämta min dator på media mark som är klart och efter det hem och tvätta tror jag. Annars får jag se vad som händer!

Hoppas att ni har haft en fin helg.


<3<3<3<3<3

Fredaaaaag

Hemtentan är inlämnad!! Det betyder att jag klarat min första termin på universitetet. Känns otroligt skönt. Efter allt kaos där i augusti när jag klev in i universitetslivet för första gången och tänkte "hur sjutton ska jag klara ut detta?" Men det går bara man bestämmer sig. Nu är det bara kämpa på resterande tre år, antagligen många prövningar på vägen men det ska nog gå fint nu när man är igång. På måndag börjar vårterminen men nu tar jag helg och njuter av att inte ha någon press på sig för en gångs skull.

Nu kom precis henke hem från jobbet och ikväll ska vi göra tacopaj och fredagschilla. Får se vad vi ska göra i helgen, eventuellt blir det bio imorn eller söndag och titta på en man som heter ove.

Ni får ha en trevlig helg :) 




21 januari 2016

Sitter i lugn och ro hos Henke och försöker skriva klart min hemtenta som ska in imorn. Den är i princip klar så jag hade tänkt försöka skriva de sista och skicka in den men bara för att jag vet att jag har mycket tid idag och typ hela dagen imorn på mig också så skjuter jag fram det hela tiden.. Haha så jäkla typiskt mig. Men ska försöka bli klar i eftermiddag så jag kan släppa den imorn och resten av helgen!

Igår fick jag hoppa in på jobbet och köra ett lunchpass. Fick sms vid halv åtta och som tur var vaknade jag så jag såg det. Så körde ett par timmar på Villan och sedan stack jag direkt ner hit. Hade tänkt stanna ett par dagar nu, har inget planerat i helgen heller så antar att jag kanske åker hem på söndag. Igår gjorde vi hemgjordpizza som börjar bli lite av en specialité och sen kollade vi på Johan Falk. Gick och la oss typ innan halv elva, riktiga pensionärer! Jag har fått in något i min tumme så jag har så jäkla ont!! Igår pillade jag massor också så de blev bara värre. Så störande för jag ser att de är något långt där inne men de kommer inte ut ngt hur jag än håller på. Kunde inte somna igårkväll för de pulserade i hela jäkla tummen. Idag är de lite bättre men den är helt svullen och röd. Pillade upp ett litet hål nu och smetade på desinfektionsmedel och lindade runt en tejp så nu ska jag låta den sitta där resten av dagen så får vi se om de vill komma ut någon lite sticka. Att något så litet kan göra så ont..
 
Men nu ska jag försöka skriva klart min diskussionsdel och komma upp i 2000 ord, har skrivit 1800 nu så de är inte alls mycket kvar. Vi hörs snart igen!
 
Gammal bild från Kläppen på mig och pinglan!
 
 
 
 

Drömmens läppstift <3





Madlady paketet kom idag och allting vart sååå bra. Ögonskuggorna är ljuvliga och vi ska inte ens prata om läppstiftet.. Alltså på riktigt, hur fint? Jag älskar ljusa läppstift lite åt det nudiga hållet och har alltid gjort och denna färgen är såååååå mig. Den är en blandning av nude och ljusrosa. Vill inte att det ska bli för rosa men den här färgen är så perfekt. Naturlig och kommer bli perfekt till vardags (till fest med såklart). Har verkligen saknat att ha ett fint vardagsläppsift. Har använt ett nu som jag köpte i Australien men det är lite för rosa för min smak men har använt de i brist på annat. Jaja, hur som.. SUPERNÖJD. Färgen heter förresten buttercup för den som är lika hooked på läppstift i denna nyans som mig. 

Idag har vi storstädat lägenheten här hemma.. Sååå fräsch här nu!! Varje vrå är ren och jag har städat min kaosartade garderob. Dessvärre har jag inte pluggat så mycket men ska göra klart de som är kvar imorgon och på torsdag är tanken. Imorgon ska jag även åka ner till Henke och stanna över helgen. Sååå fint!

18 januari

Tjena moss kompisar!

Måndag igen, hej och hå. Idag har jag jobbat på Villan över lunchen.. och jäklar så lugnt det var. Misstänker att ingen krake har pengar kvar nu efter jul och allt såhär en vecka innan löning. Det var seriöst den sämsta lunchen jag någonsin varit med om sen jag satte min fot på villan första gången för snart 6 år sen (asså !!!!!!!! på den, 6 år???? ja, jag hade ju min första praktik 2010 och de är ju sex år sen iår..mama mia jag börjar bli gammal). Men men, så kan det gå. När jag jobbade lunch senaste var det ju kaos så de kan ju vara kul med lite omväxling. När jag slutade vid halv fyra drog jag hem till pappa och snackade lite skit med farmor, farfar och så pappa såklart. Var kvar ett par timmar innan jag åkte hem igen runt sju.
 
Nu har jag precis suttit och slängt iväg lite sommarjobbsansökningar. Känner mig lite småstressad inför det då den här sommaren kommer bli den första sen typ 2011 eller 2012 som jag inte har någon riktig betald semester att ta ut vilket betyder att jag måste jobba typ hela sommaren </3... Livet som student är hårt. Vet inte riktigt hur det blir på Villan.. Jag behöver något stabilt med ett ordentligt schema så jag vet att jag får in tillräckligt med pengar under juni och juli. Och jag vet inte om jag kan få de på Villan. Men ska höra mig för lite. Men för att ta de säkra före de osäkra så har jag skickat in ett gäng ansökningar till lite av varje nu. Antar att de kommer lösa sig under våren :)

Ajjaaaa.. Imorgon är det inget planerat mera än att skriva på min hemtenta så jag kan lämna in den någon gång och sen ska vi försöka storstäda lägenheten. Julia är också ledig imorn så vi ska nog kunna fixa gött teamwork på den fronten, nice nice. Men nu ska jag sluta tjattra och försöka sova lite! Imorn kommer förhoppningsvis mitt smink från Madlady <333333 LÄPPSTIFTEEEEEET, så tagggaaadddd.
 
 

Dille på smink..

Sköna söndag! Jag tycker verkligen om söndagar, i alla fall när man inte har varit ute och festat kvällen innan och vaknar upp pigg och glad. Det känns som en sån dag då det faktiskt är okej att inte styra med så mycket! Jag åkte hem från Henke igår och var och jobbade på Villan på kvällen. Det var en lugn kväll och jag drog där ifrån vid halv elva. Sen sov jag så himla skönt i min säng inatt! Vaknade strax efter tio och har ätit frukost vid tvn och klickat runt på datorn. Nu är klockan 12 och jag ska sätta mig och sminka mig lite för runt två ska jag möta upp mamma inne i stan och gå och äta lunch med henne. Det ska bli mysigt! Annars har jag inga mera planer idag. Imorgon ska jag hoppa in på jobbet en sväng och jobba lunch ett par timmar. Vi har ingenting i skolan den här veckan utan de är 100% skriva men jag har kommit rätt långt som jag tror jag nämnde så jag är inte speciellt stressad. Så himla skönt!

Jag har fått sån himla dille på smink, tycker det är så himla kuuul!! Kollar sminkvideos hela tiden och vill bara testa allt, haha! Senaste månaderna vet jag inte hur mkt nytt smink jag köpt men de är så himla kul när man har nya grejer i sminkväskan!! Så nu på förmiddagen har jag suttit på Madlady och gjort en beställning som jag är såååååå taggad på att få hem. Jag varit inne där 40 gånger senaste veckan och varit så sugen på att klicka hem Anastasias contour kit för den ska ju vara sååå bra.. Men jag har tyckt att de varit lite mycket pengar för en sak. Sen var jag inne i stan i onsdags och då fick jag se att HM hade Sleek produkter så jag köpte ett mini contour kit där ifrån och tänkte köra med det nu ett tag och sen köpa Anastasias lite längre fram. Istället klickade jag hem massa små roliga saker i sminkväg. Blev en ögonskuggspalett, läppstift från Gerad cosmetics som ser så fint ut <333, ögonbrynspenna, concealer/highlighter och en bra skuggborse. Längtar tills de kommer hit så jag kan testa allt!!! Den lyckan när man har nya sminkprodukter att testa är sååååå nice!! 
 
Men men, nu ska jag sätta på ett avsnitt av Saltön innan jag ska börja sminka mig för lunch med mamma. Gjorde ett litet collage med det jag köpte om någon är intresserad. Ha en fin söndag <3
1. Paletten heter Au-naturel-i-divine från Sleek, 2. skuggborde från real techniques, 3. ögonbrynspenna + borse från Sleek, 4. Luminaire highlighting concealer från Sleek och 5. läppstiftet från Gerad cormetics i färgen Buttercup(HUR FINT?) hoppas de är lika fint i verkligheten som det ser ut på bilden <3
 
 
 
 

Vardag igen.

Måndag och dags för skola till 100% igen och börja koppla på allt plugg igen. Har varit så himla skönt att vara ledig och koppla bort allt, mycket välförtjänt och behövligt men nu måste jag ta tag i allt igen. Börjat ju pilla lite med plugget förra veckan redan så har inte haft det helt bortkopplad nu senaste dagarna ändå. Försökt komma igång med hemtentan vilket jag gjorde lite i lördags plus att jag läst och försökt samla in mycket bra material i böckerna. Men så till en sån himla typisk grej.. Min dator strulade lite förra veckan, den dog för batteriet var urladdat och sen kunde jag inte få igång den.. Min laddare verkade död. Bröt ihop lite och dampade en stund och när jag skulle ge upp så började laddaren fungera igen så jag fick igång datorn. Sen har den fungerat sen dess, typ i en vecka. Men sen i lördagskväll så laddade batteriet ur igen och de blev likadant igen.. Den gick inte att starta upp och ladda. Så idag efter jag varit i skolan drog jag till Media markt för att se om dom kunde kolla om de var min laddare eller datorn som strulade. Så killen som jobbade testade med någon mät grej och min laddare var helt död som jag misstänkte. Men sen när han skulle testa att ladda med deras laddare fungerade inte det heller så jag blev tvungen att lämna in hela jäkla datorn på service. Hur störande är det då när man har skrivvecka denna plus nästa? Skulle ta 10-15 arbetsdagar dessutom vilket gör att jag inte kommer hinna få tillbaka den tills den 22/1 troligtvis. Så himla typiskt. Men jag fick lämna in den.. Inget att göra. Sen ringa viktoria och fråga om jag kunde få låna en av hennes datorer.. Hon har två som tur är sen hon pluggade. Så nu har jag i alla fall varit hemma hos henne i Björs och hämtat den så jag äntligen ska kunna komma igång med skrivandet. Haha ville bara skratta över hur retligt det kan bli. Som tur är så hände detta nu och inte om en månad för jag köpte datorn förra året i februari så den har fortfarande garanti kvar. Sååååå skönt <333 
 
Men nog om det. Nu är jag hemma och har precis ätit lunch. Tänkte sätta mig med skrivandet men blev så trött efter maten och har början till spänningshuvudvärk så jag ska ta en liten powernap en kort stund innan jag tar tag i plugget. Förövrigt ser veckan ganska lugn ut! Imorn är de inget i skolan så de blir 90% skriva och 10% förbereda inför onsdagens gruppredovisning. Sen på onsdag åker jag nog ner till Henke och stannar där ett par dagar. Ska plugga från hans soffa när han ändå är på jobbet. Sen på lördag kväll ska jag jobba en sväng på Villan, annars inga planer som de ser ut nu. 

Men de var allt nu tror jag. Hoppas ni får en bra vecka!




PLUGGÅNGEST

Hola amigos!

Det går sååå bra för mig att plugga, inte... Har haft ångest över plugget senaste dagarna. Känner mig så stressad fast egentligen är det lugnt. Har gruppredovisning på onsdag som känns ganska mycket under kontroll.. Allt är typ klart bara att vi i gruppen ska "genrepa" på måndag och sen ska jag bara plugga på vad jag ska säga. Men sen har vi en stor skrivinlämning den 22:e som jag mår så dålig över.. Har inte börjat än och det känns som alla andra i klassen hetsar som fan i våran grupp på facebook. Men det är 2 veckor kvar så jag känner egentligen att jag hinner. Skriva är faktiskt de som jag brukar vara bäst på bara jag kommer igång. Antar att jag hetsar upp mig själv när jag ser att andra kommit igång. Sen är de kanske att jag inte ens har bestämt vad jag ska inrikta texten på.. Ska försöka klura lite på det i eftermiddag. Kanske hitta en frågeställning att arbeta utifrån i alla fall. Jaja, de löser sig. Vet inte om jag sa det men på våran senaste stora skrivitenta fick jag först U för jag missat två smågrejer i referenslistan, rättade det på typ 2 min och skickade in igen och fick VG!! Trodde aldrig jag skulle klara att skriva VG. Men bara för jag la ribban då så känner jag att jag vill skriva VG nu igen... Alltid dessa krav på mig själv, typiskt mig..
 
Förövrigt är jag hos Henke i Vimmerby. Drog hit i tisdags och velade lite om jag skulle åkt hem igår för jag fick hoppa in på Villan och jobba lunch. Men jag bestämde mig för att åka tillbaka hit efter jobbet. Vill passa på att hänga nu för i helgen ska han in i studion med sitt band och sen nästa vecka måste jag ägna 99% av mitt liv på att skriva på den där jädrans texten. Vi har lagat mat (som är typ de ända vi gör känns de som.. haha), chillat i soffan och igår var vi hos hans bror och fikade. Henke var ledig i onsdags men annars jobbar han som vanligt nu i veckan. Så just nu sitter jag själv i soffan och försöker plugga.. tror dock han kommer hem snart och käkar lunch :)
Ska försöka klura lite på min text nu och se om jag kan hitta någon bra frågeställning till den!! Förövrigt blir nog helgen lugn, ska dra hem imorn när jag vaknat här och sedan får vi se vad som händer. Känner bara för att ta de lugnt! Fattar inte förra vintern när vi var ute VARJE helg.. hur fan orkade vi? Jag kunde typ inte sitta hemma en lördagkväll.. Nu skulle jag typ göra det 10000 gånger hellre än att festa. Så tråkig jag har blivit.. men blir alltid så bakis så de är fan inte värt det. Haha åldersproblem....

Men men, ni får ha en trevlig helg!!
 

Försöker se på min uppsats såhär positivt!!
 

2016 kamrater!

God fortsättning! Nu är vi inne i ännu ett nytt år, detta år fyller jag 24!!! Alltså ni anar inte hur gammal jag börjar känna mig. Snart 25.. Känns på något sätt som man fyllde 18 nyss, det är tamig tusan 6 år sen iår. Pjuh.. Nej jag blir helt åldersnojjig när jag tänker sådär. Tiden går för snabbt. 24 är egentligen ingen ålder men i denna farten så lär man snart fylla 50..
 
Men men, nu ska jag sluta snacka ålder. Jag har haft en himla bra nyårshelg uppe i fjällen. Åkt skidor, festat, hängt med kompisar och bara haft de gött. Riktigt fint! Idag åkte vi hem tillsammans med halva Sverige (sån sjuklig trafik).. Men de gick bra och var tillbaka i Linköping vid halv sex. Då drog vi raka spåret till City gross oc handlade.. kylen ekade tomt. Vi har ju knappt varit hemma de senaste veckorna (eller iallafall jag). Först hos pappa och sen till Vimmerby och så till Sälen. Ett evigt farande. Men de är kul när de händer lite.

Jag är ledig från skolan denna veckan också så de känns ganska skönt. Dock ska jag börja ta tag i lite plugg ändå. Vi ska ha gruppredovisning den 11:e så jag ska skriva ihop min del i den. Sen är det hemtenta (skriva/uppsats) på 2000 ord som ska lämnas in den 22:e, så jag ska börja kolla lite på vad som egentligen ska vara med och hur jag ska lägga upp allt i veckan. Men skönt i alla fall med sovmorgon och inga direkta måsten.

Imorgon ska jag bara vara hemma.. Plugga lite (som sagt) och sen har jag bokat tvättstugan första gången sen vi flyttade in här för ett år sen! Haha och tro inte att jag inte har tvättat på ett år. Men vi har en tvättmaskin i vår lägenhet så vi brukar aldrig använda tvättstugan men nu efter fjällen och jul är de så himla mycket tvätt så jag bokade tvättid så jag kan tumla allt och greja. Ska bli spännande och se om jag klarar ut tvättmaskinerna där nere utan att förstöra all tvätt.. Men jag ska göra mitt bästa!

Nu ska jag somna till en film tror jag. Hoppas erat nyår var fantastiskt!!
 
 
 

RSS 2.0