Några rader bara

Tänk att 2014 är slut om bara några dagar, känns så sjukt. Kan inte förstå att det har gått ett helt år sen vi var och firade in nyåret i Kläppen. Och jag var galet spänd inför min Australien resa. Vart tog detta året vägen? Visst brukar åren gå fort men denna gången är det verkligen helknäppt!

Som jag nämnde tidigare är jag/har varit totalt genomförkyld. Det började någon dag innan julafton och sen på juldagsnatten när vi festade blev de riktig illa. Har knappt kunnat prata och näsan är helt täpp. Är fortfarande inte bra även om rösten har börjat återvända. Hoppas att det ordnar till sig innan nyårsafton på onsdag!

Imorgon kommer det bli en heldag på stan med Viktoria. Mellandagsrean lär väl tyvärr vara ganska urplockad men jag ska på jakt efter nyårsoutfit. Det är 20-tal/Great gatsby tema på nyårsfesten som vi ska på! Riktigt kul men ack så svårt att hitta kläder. Men förhoppningsvis löser det sig imorgon! Tänkte köra en vända både inne i stan och ute på Ikano.
 
Nu ska jag mysa vidare här framför brasan och tvn och vila min snörvlande näsa!


 
 

2014, tack

Beskriv året med tre ord.
- Äventyrligt, spännande & läskigt

Bästa köpet?
- Måste nog säga hela våran östkust/nya zeeland resa.

Sover när vi väntar på att bli upphämtade av hostlets personal i Yamba. Bussen gick inte ända fram till Yamba så vi fick hoppa av i någon mini-stad innan mitt i natten. Backpacker-life. Yamba är förövrigt placet där Julia bor just nu och har gjort sen jag och Robin lämnade henne i Augusti. Hon gillade det när vi var där våra 2 dagar och bestämde sig för att åka dit igen när vi drog tillbaka till Sverige. Och hon har trivts som fisket i vattnet vilket är så himla kul för henne. Hon har till och med funnit kärleken i en Nya zeeländare, så glad för hennes skull ♥

Glad, trött, ofräsch och bakfull Josefin på Fraser Island, LJUVLIG plats!
 

Första dagen på östkusten, surfade till en klarblå himmel i Yamba. Såg även delfiner och en val några meter ut från där vi var, heeelt otroligt!


Jullis och jag i Yamba.

Surfers paradise. Kan tillägga att i princip heeeela våran månad på östkusten såg ut såhär vädermässigt, ofattbart.


Yamba chillin'


Hela vårat gäng när vi var på Fraser island. Sköningar hela bunten, men jäklar vad bakis vi var här. Minns speciellt Julia, hon mådde skit. Så skulle vi vandra i någon timme till någon sjö. Men tur vi härdade ut för det var superfint!

Leker på Fraser island.


Whitsundays! Jullans 21 års dag!


Badar en stekhet dag på Magnetic island. Här var jag jobbigt bakis minns jag...standard!

Båt ut till Great barrier reef i Cairns, underbart! Scuba diving som var så himla häftgt. Sen snorkling i reven!


Har flugit över till Nya zeeland. Från värmen i Cairns, sol och klarblå himmel till ett mera höstligt Auckland. Sen bila ner till Rotoura där det var minus grader på nätterna. Sen en sväng till Hobbiton så var extremt coolt. Fick rysningar på bion när Robin och jag såg 3:an, så häftigt när dom filmar och Bilbo går precis där vi gick.


Skydive i Queenstown, MAAAAGISKT! Kan fortfrande inte förstå att jag verkligen gjort detta? Kan vara något av de coolaste jag gjort
 

En heldag i skidbacken med Julia i Augusti. Ljuvlig dag!
 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
- Dessa låtar ger mig helt otroliga tillbakablickar på detta fantastiska år! <
 
 

Denna musikvideo är dessutom inspelad i Sydney undertiden vi bodde där och inte alls långt ifrån vårat hem i Coogee. Längtar tillbaka så det gör ont när jag lyssnar och ser detta. Gatorna är identiska med dom man vandrade på i våras/sommras.
 
 
 

Hela Ed's platta påminner mig om detta år. Det är även lätt de bästa album som släppts detta år om ni frågar mig. Men denna låt ger lite extra starka minnen, speciellt från våra 2 veckor på Nya zeeland.

....Några såna starka låtar som jag kom på under tiden jag skrev är Stolen dance, Rude, Riptide, Geranimo, Classic & All of me. Dom första 4 ger mig såna sjuka östkustminnen och den sista ger mig minnen från första tiden i Sydney.
 
 
 
 
Vem har du umgåtts med mest?
- Lätt dessa två.

 


 
Har du haft ett förhållande under 2014?
- Nej och det har varit riktigt skönt to be honest
 
Vart reste du under 2014?
- Australien, Nya zeeland, sen spenderade man ju några timmar i Hong-kong och några i London med, men det räknas knappt va?
3 spända ungdomar påväg ut på sin livs resa.

Någonstans i luften mot Sydney
 
Vardagsmat för oss när vi bodde i Coogee, här på morgonpromenad till Bondi beach en junimorgon (= vintermorgon...)

Ljuvliga Nya zeeland, Queenstown. Min favorit på Nya zeeland, vill helt klart åka tillbaka dit i framtiden
 
Vad var din största tabbe 2014?
- Kanske när vi skulle parkera våran campervan i ett parkeringshus men insåg lite försent att taket var för lågt och bilen för hög. Tyvärr hade vi redan påbörjat inkörningen och kom på det försent och hade sönder taket- det enda som inte var försäkrat på bilen. Bröt ihop lite men det var bara att betala 30 000 till uthyrningsfirman och se glad ut. Pjuh, det sved överallt. Men löste sig till sist.

Denna bil körde vi med 2 dagar tror jag innan taket mosades i parkeringshuset. Vi döpte den till Lucifer efter händelsen men fick sedan en ny bil som fick heta Angela.

Vilka ser du som de största händelserna under året?
- Helaaaa resan till Australien och Nya zeeland, har svårt att förstå allt galet jag vågat och fått vara med om. Är så lycklig över det!
Surf camp första veckan i Australien som var något av det allra bästa! Träffade även dessa underbara pinglor. Hannah från Tyskland och Danni från Scottland. Blir helt klart återträff sen när Jullan är hemma med!

Nordön på Nya zeeland när vi gled söderut i vår bil


Vårat team på surf camp, "Sexy black toast". Underbara dagar!


Utsikten från vårat kök i lägenheten i Coogee. Hade man aldrg kunnat drömma om. Trodde vi skulle få bo i någon unken källare men så fick man detta, ljuvligt! Älskade Coogee, skulle lätt kunna bo där jämt om jag haft familj & vänner där också.
 
Har du blivit bättre på något?
- Jag tror jag har blivit bättre på att tro på mig själv, även om det alltid kan bli bättre. Jag har blivit bättre på att våga saker och jag har blivit bättre på att vara tacksam för livet. Låter kanske klyschigt men det är verkligen så. Man ska inte ta något förgivet och man ska uppskatta allt gott man får uppleva.

Filosiferar i Yamba. Njuter av stunden.
 
 
Vad var extra dåligt med året? 
Kanske att jag mådde så konstigt första tiden när jag kom hem. Att jag liksom kände mig lite vilsen. Annars kan jag inte komma på något. Möjligtvis att jag fick lite tråkiga besked nu sista månaden för några av mina anhöriga. Men tyvärr inget som jag kan påverka. Utan bara vara positiv och hoppas på det bästa!
 
Vad var extra bra?
- Att jag vågade lämna tryggheten trots att det kändes döläskigt och allt underbart jag fått se tack vare det!
 
Lärde du känna några nya människor?
- De människor jag i första hand är glad över att ha lärt känna är givetvis Emma, Caroline, Erica & Johan. Vi som åkte ner till Australien tillsammans i januari och liksom kickade igång allt med. Längtar galet tills vi ALLA kan återförenas och köra en sån riktig festkväll som vi hade VARJE dag första veckorna på hostlena. EPIC! Jag är även otroligt glad att jag träffat Danni & Hannah, underbara tjejer!

En festkväll på Easy go i Sydney. Standard typ varjeeee dag. Spealde ingen roll om det var lördag eller måndag. Goonet åkte alltid fram och de blev alltid lika spårat!

Festade med Emma & Carro innan dom åkte hem till Sverige i Maj. Super lyckad kväll som slutade på Scubar! Standard stället första veckorna.

Tror detta är våran andra kväll/natt i Sydney. Något sånt i alla fall. Har i alla fall för mig att det är första gången vi dricker goon. Robin super bort sin plånbok (men som tur är kommer den fram efter en dag) och för ett jävla liv. Så till och med när vi kommer tillbaka till Side bar i Maj (baren på hostlet som vi bodde på första nätterna) kommer vakterna ihåg Robin tack vare hans keps.
 

Standard hur det såg ut i vårat rum på Easy go backpackers första veckorna. Fuck the dealer, goon och en bunt vänner! Detta är kvällen vi kom tillbka från surf camp. Jag hade överansträngt foten på surflektionerna så jag var halt som tusan!
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
- Haha, mängder! Vet inte ens vart jag ska börja? Jag surfade, jag hoppade skydive, jag körde bil på i vänstertrafik, jag lärde mig att simma hästar, jag lärde mig arbeta med hästar, jag flög ensam utan att vara totalt vettskrämd då jag är löjligt flygrädd, jag såg delfiner och valar i det vilda, jag drack goon, jag bodde på hostel... jag skulle kunna fortsätta en evighet.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? 
- Julia & Robin (även arg ibland, haha. Men mest glad). ALLT på hela resan.
 
Vad var din största framgång på jobbet 2014?
- Har ju haft två jobb under detta året. Hästjobbet i Sydney var en pina första tiden men efter ett tag kom man in i det och när jag slutade 3,5 månad efter att jag börjat kunde jag verkligen känna och se vilken enorm utveckling jag gjort. Folket jag arbetade med sa det också! Från att ha varit så extremt osäker och rädd till att i princip styra och ställa helt själv med sysslorna på jobbet. Trots att man började 3.00 på natten och jobbade 7 dagar i veckan och man knappt hade någon fritid så saknar jag det ibland. Bara det där att få vara bland mina hästar.

Knäppis hingsten på jobbet Evening ladies som alltid skulle hoppa och bråka när man gick med honom. Men även lite rolig som räckte ut tungan om man nöp honom i mulen
Min favorit tjej Swing sensation. Åh vad jag saknar denna ljuvliga tjeja!

Här är ingången på mitt stall där jag jobbade, Bounding away lodge(BA). Glad att jag hamnade där då det var bra mycket mindre än de andra stallen som Gai hade i Sydney. Blev lite mera personligt!

Om vi ska prata om mina framgångar på jobbet här hemma i Sverige, Villan så vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Trivdes ju som fisken i vattnet redan jag åkte och kände mig trygg och säker. Men visst har man fått bättre självförtroende och känner sig duktigt på det man gör. Att jag vill jobba med människor är något jag vet säkert! Servering passar mig utmärkt! Där kan jag sprida min glädje och serva människor för att göra dom nöjda och glada!

Inte så pjåkigt i Åtvidaberg en sensommardag heller? Utsikt från rum 6 på jobbet!
 
Största framgång på det privata planet?
Modigare och lättare att känna att saker och ting faktiskt löser sig. Och sen att man inte ska ge upp i första taget. Ibland måste man kämpa för att uppnå något bättre.
 
Vem saknade du?
När jag var i Australen saknade jag min familj och mina vänner(Sofia & Viktoria speciellt) så mitt hjärta gjorde ont. Nu saknar jag Julia. Våra knäppa stunder och att festa ihop. Saknar oss två och Robin tillsammans, järngänget och så mycket kul vi gjort!
 
 
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
- Tro på mig själv ännu mera. Göra det jag vill och inte vara rädd för misslyckande.
 
Tror du 2015 kommer bli lika bra?
- Jag tror inte att det kommer blir riktigt på pricken så bra som 2014, det är extremt svårtslaget. Men det blir ju vad man gör det till så jag ska helt klart göra 2015 så jäkla bra som jag bara kan även om de inte innebär ett halvår på resande fot.
 
Vad kommer du sakna från 2014?
- Så otroligt mycket! Friheten att göra vad man vill, allt man fått se och göra, festandet, hela underbara Sydney, hela Nya zeeland, mina hästar på jobbet, hostelhänget och tusen miljoner mera saker.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
- Möjligtvis spenderat mera tid med familjen och vännerna här hemma. Men det har ju varit svårt eftersom man varit så långt borta från dom större delen av året. Jag får helt enkelt ta igen det nästa år! Jag önskar även att jag kunnat vara i Kaggebo såklart. Mitt paradis här i Sverige. Men även där får jag ta igen det nästa sommar!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
- Den är nog ganska enkel faktiskt. Det är pengar på resande! Östkustresan/Nya zeeland/Hela Australien vistelsen. MEN SÅ VÄRT!
 
Och så slutligen; dina planer inför 2015?
- Flyttar till Linköping med Viktoria på fredag, ett spännande nytt kapitel. I vår/tidig sommar ska jag och mamma åka till Grekland(Kreta), Julia kommer hem i juni ♥, det blir Midsommar-firande (hoppas i Kaggebo), det blir Bråvalla och sen blir det förhoppningsvis en vecka på dansbandsveckan i Malung med bugggänget. Sen ska jag givetsvis spendera så mycket tid som jag bara kan i sommar i Kaggebo. Så det är väl faktiskt en hel del roligt som väntar ♥
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
- Tro på dig själv, våga och var inte rädd för misslyckande.
 
Ja, listan är tagen från Kenza.

27 december

Försöker packa inför flytten men är en riktig sjukling och har tyvärr inte så mycket krafter över till det. Genomförkyld och blir genomsvettig av minsta lilla rörelse! Därför mellanlandar jag titt som tätt i soffan undertiden jag river bland all skit man samlat på sig under sina 22 år i livet. Viktoria har varit här en sväng nu och vi har klätt om kökssoffan och köksstolarna. Blev riktigt bra! Kommer passa utmärkt i vårat vita kök!

Hur har eran jul varit annars? Min har varit lika mysig som vanligt! Inga konstigheter utan enligt tradition. Juldagen blev det fest på gruvan som var otroligt lyckat! Så himla kul att träffa alla gamla kompisar sen skolan, fotbollen och allt annat man styrde med förr! Igår var de julfirande hos mormor och morfar med mormors underbara grönkålsoppa och så kalkon. Smarriiiigggttttt!! 

Nu ska fredrik och jag beställa pizza! Blir slapp i soffan och försöka packa om jag orkar annars sparar jag det till måndag! Hoppas er jul varit bra! PussBlandade bilder från senaste dagarna! Sista är föevandlingen på möblerna :)

23/12

Då är julafton alldeles runt hörnet. Några timmars sömn bara så är vi där! Idag har jag styrt med lite av varje. Lagat mat, handlat, plockat hemma, varit hos viktoria en vända och så ikväll kom faster, micke och ena kusinen(johan kommer imorgon). Vi har även haft besök av grannarna och ätit minijulbord som jag lagat. Sen blev det uppesittarkväll. Från början med farmor, farfar, vickan, christina och micke. Men de slutade med att de bara var jag, farfar och vickan, dom andra gick och la sig. Hur som helst så lyckades jag vinna 500:- vilket kändes heeeeelt ok. Synd de inte var en miljon dock men 500:- är ju bra mycket bättre än inget.
 
Nu ska jag somna till någon film och ladda upp inför morgondagen. Den ser väl ut som vanligt! Kommer vara hemma hela dagen med pappas sida av släkten. Julfrukost här hemma med pappa & fredrik först. Sen julmat vid lunch hos farmor & farfar. Sen slappande vid tvn tills efter Kalle anka och sen fixar vi oss inför kvällen, käkar gröt och sen delar vi ut julklapparna lagom innan Tomten är far till alla barnen. Inga konstigheter!

Ha en riktigt God jul allesammans!
 
 

Tog kort tidigare på husen för att skicka till släkten i Australien. Ingen vidare vit jul som sagt var...
 

Dan' före dan' före dopparedan'

Har så svårt att få julstämning iår, vart är snön? Förhoppningsvis får jag bra stämning dessa två dagar som är kvar nu innan julafton. Igår var vi hos mormor & morfar och sjöng in julen, det var i och för sig väldigt mysigt. Avslutade med skinksmörgås och gröt hos mormor & morfar innan vi åkte hem. I lördags hade vi lite avslutning på jobbet, städade först och sen käkade vi pizza, ljuvligt! På kvällen blev det Harrys med Viktoria vilket blev väldigt lyckat! Först dåligt med folk men sen slog det till och det kom massor med folk. Dansade fram till halv tre hugget, lyckat!

Nu ska jag och Fredrik snart dra till Ljungsbro och hälsa på kusin Hanna och lilla Elvin, så kul! Han kommer ha blivit så stor nu. Sitter säkert själv! Ikväll ska jag ställa ut alla tomtar och sen klä granen, då borde ju faktiskt stämningen komma!
 
 
En vimmelbild från i lördags med viktoria & ante!
 

I've got a weak heart when it comes to you

Nya beroendet är Zaras nya låt. Synd att så fort jag hittar en låt som jag tycker om så ska jag lyssna på den om och om igen tills den är helt sönderspelad. Detta är väl inget undantag, men jäklar vad bra den är så duktig denna lilla tösabit är. Tror 2015 kommer bli hennes år med stort genombrott!

Igår myste jag hos mamma framför tvn och med snack och idag har vi hängt på stan. Jag har köpt sista julklapparna och sen käkade vi lunch på Steve's. Ikväll har jag hunnit med en liten julbordssittning på jobbet med, 2 ynka sittningar kvar nu. Ljuvligt!

Imorgon är jag ledig och då ska jag göra julskinkan färdig och slå in de sista julklapparna. Sen på kvällen ska jag och Robin gå och se sista Hobbit filmen, weho! Ska bli superkul. På torsdag kommer ÄNTLIGEN Fredrik hem från Oslo över jul. Längtar. Han har inte varit hemma på 2 månader nu. Saknar honom ♥

Hoppas ni mår bra.
 

Söndag

Fullfart i helgen... Julbord, julbord, julbord så jag bara vill kräkas. Men nu går vi in i sista veckan innan det blir 2,5 veckas julledigt. Det ska bli skönt!
 
Ikväll har jag varit en sväng på Lucia-firande med alla barn i Värna bygdergård, riktigt mysigt. Men jag är så trött så pappa och jag var bara där en stund och nu har jag landat i soffan. LJUVLIGT!

Imorgon är jag ledig, inga planer på dagen men på kvällen ska jag hem till mamma. Annars ska jag hålla tummarna för bra besked ♥ Hoppas er helg varit bra!

Käkade julbord på jobbet med detta gäng i torsdags, smakade lite bättre med vin till ;)
 

Tankar

Mina tankar är överallt men jag har så svårt att få ner dom i ord, någon som känner igen sig? Jag vill så mycket och jag känner mig samtidigt så förvirrad över vad jag ska hitta på i framtiden. Vad ska de bli av mig? Tänk vad mycket enklare det hade varit om man haft en sån där stark dröm och vilja till att utbilda sig till något specifikt. Jag-vet-inte. Vad tycker jag om? Vad brinner jag för? Vad skulle passa mig? Jag funderar och jag funderar men jag kommer inte fram till något. Jag tycker om om att skriva. Precis som jag gör just nu. Få ner tankarna till ord som bildar långa meningar. Men jag vill att det ska ha betydese. Viktig betydelse. Det är svårt att vara 22 år och inte veta. Man kanske skulle starta ett eget företag? Man kanske bara skulle spara massa pengar och sticka iväg och resa igen. Dra till USA någon månad. Uppleva New york, LA, San fransisco, Miami och allt dedär. Hälsa på släkten. En stor dröm iof, som ska förverkligas framöver.
 
Nu ska jag sluta tjata och dra och jobba.

Music

I brist på annat att skriva nu så lägger jag upp dom två låtar som jag lyssnar på om och om igen just nu. 18 nedanför är skriven av Ed Sheeran, kan låten bli ngt annat än bra då? Världens bästa kille
 
 

2 adevent

Jag blev ledig idag vilket har varit helt underbart! Har spenderat hela den här söndagen i soffan framför massa filmer och brasan, så himla skönt. Nu känner jag mig redo för en full vecka med massa julbord och jobb igen!

Igårkväll slutade vi riktigt skapligt, allt var klart redan vid 10 och jag visste att jag var ensam hemma så jag kände inte för att dra hem och lägga mig och glo ensam en lördagkväll så det slutade med att jag åkt in till stan. Hängde med Viktoria, Robert, Jocke & Gustaf och slutade med att vi drog till Harrys. Men jag var nykter och körde hem på natten när jag tröttnade på alla fulla människor, ville vakna upp i min säng imorse.
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig, imorgon jobbar jag morgon så jag börjar vid 7.00. Ha en bra vecka!

Mysig bild från kräftskiva och sensommar, inte så "adventig" men struntsamma..
 

Sommar & Bråvalla

Känns verkligen att man missade hela den här svenska sommaren, längtar mera än någonsin till sommaren 2015. För att inte ens prata om Bråvalla, och då är Julia hemma med. Fantastiskt! Bara springa runt där bland tälten och musiken och vara lite halvlullig hela tiden, förhoppningsvis med fint väder också. Så härligt! Hoppas dock på lite bättre headlines. Lasse är givetvis alltid mysig att se och sen Calvin Harris känns helgrymt, men annars är det inget som tilltalar mig sådär apmycket. Men det är ju långt kvar till juni så lite fetare namn borde väl komma minsann.
 
Igår jobbade jag till 01.00, fullt ös! Nu sitter jag och laddar upp med One directions nya skiva som är svinbra faktiskt (jag & pojkbandsmusik...jag vet.) inför kvällens julbord. Ska hoppa in i duschen nu och fräscha till mig lite. Ha en bra lördag ♥
 
Lite bilder från Bråvalla 2013 som var BÄST
 
 
 

Ljuvlig morgon

Har haft en riktigt skön morgon. Jättelång sovmorgon till att börja med. Kände mig medvetslös när jag vaknade vid 10 första gången så jag njöt av att inte ha några måsten och sov en hel timme till, ljuvligt! Så vid elva gick jag upp och fixade till en mysig frukost med nybakade scones framför tvn med tända ljus, perfekt start på dagen!

Nu har jag plockat lite här hemma, satt upp lite små julsaker till, plockat ner tvätt och sjungit med i julsånger. Tittat runt efter lite julklappar på nätet, men får bli någon mera dag i stan och handla dom sista nästa vecka.
 
Börjar jobba vid 16.00 igen, men fram tills dess ska jag sätta på en tvätt och bara slappa. Skönt! Jobbar imorgon med och på söndag vet jag inte riktigt, får se om jag behövs! Trevlig helg :)
 
 
Så mysigt på jobbet tidigare i veckan
 
 
 

2 december 2014

Jag har haft några dagar då jag varit riktigt down, men nu har jag bestämt mig för att ta en dag i taget och vara så positiv det bara går för allt i min omgivning. Även om det känns hopplöst och tungt. Och försöka sprida så mycket glädje jag kan, även om det är svårt att vara sig själv och den gädjespridare jag brukar till 100% just nu.
 
I helgen drog julborden igång igen på jobbet och det är supermysigt! Även om julmaten blir riktigt tröttsam sista veckan är det ändå så kul med lite omväxling i arbetet. Och sen att få springa omkring där i våra röda förkläden bland den doftande maten och de levande ljusen. Älskar det! Är alltid så skönt att vara på jobbet och nu när jag varit lite nere har det varit underbart att kunna komma dit och tänka på något annat.
 
Igår var jag ledig och efter att ha hjälpt farmor med att sätta upp julgardinerna åkte jag in till stan med Viktoria. Är glad att jag har henne, någon att alltid luta sig mot när livet sviker. Vi käkade, handlade julklappar och planerade vår flytt om (exakt) en månad idag. Ska bli så skönt! Har börjat packa ner sånt som jag ej använder idag och även rensat. Ska fortsätta imorgon innan jobbet. Idag har jag jobbat 6.30-12. Kortpass med andra ord men det var ganska skönt. Efter plock hemma som sagt så åkte jag in till mamma i stan och hade en liten bakstund. Blev lussekatter, så gott! Lite julmusik i bakgrunden med och stämningen var så gott som på topp, ljuvligt!

Nu ska jag titta på Paradise hotel sen är det dags att sova. Hoppas allt är bra med er ♥
 
 
 

RSS 2.0