2014, tack

Beskriv året med tre ord.
- Äventyrligt, spännande & läskigt

Bästa köpet?
- Måste nog säga hela våran östkust/nya zeeland resa.

Sover när vi väntar på att bli upphämtade av hostlets personal i Yamba. Bussen gick inte ända fram till Yamba så vi fick hoppa av i någon mini-stad innan mitt i natten. Backpacker-life. Yamba är förövrigt placet där Julia bor just nu och har gjort sen jag och Robin lämnade henne i Augusti. Hon gillade det när vi var där våra 2 dagar och bestämde sig för att åka dit igen när vi drog tillbaka till Sverige. Och hon har trivts som fisket i vattnet vilket är så himla kul för henne. Hon har till och med funnit kärleken i en Nya zeeländare, så glad för hennes skull ♥

Glad, trött, ofräsch och bakfull Josefin på Fraser Island, LJUVLIG plats!
 

Första dagen på östkusten, surfade till en klarblå himmel i Yamba. Såg även delfiner och en val några meter ut från där vi var, heeelt otroligt!


Jullis och jag i Yamba.

Surfers paradise. Kan tillägga att i princip heeeela våran månad på östkusten såg ut såhär vädermässigt, ofattbart.


Yamba chillin'


Hela vårat gäng när vi var på Fraser island. Sköningar hela bunten, men jäklar vad bakis vi var här. Minns speciellt Julia, hon mådde skit. Så skulle vi vandra i någon timme till någon sjö. Men tur vi härdade ut för det var superfint!

Leker på Fraser island.


Whitsundays! Jullans 21 års dag!


Badar en stekhet dag på Magnetic island. Här var jag jobbigt bakis minns jag...standard!

Båt ut till Great barrier reef i Cairns, underbart! Scuba diving som var så himla häftgt. Sen snorkling i reven!


Har flugit över till Nya zeeland. Från värmen i Cairns, sol och klarblå himmel till ett mera höstligt Auckland. Sen bila ner till Rotoura där det var minus grader på nätterna. Sen en sväng till Hobbiton så var extremt coolt. Fick rysningar på bion när Robin och jag såg 3:an, så häftigt när dom filmar och Bilbo går precis där vi gick.


Skydive i Queenstown, MAAAAGISKT! Kan fortfrande inte förstå att jag verkligen gjort detta? Kan vara något av de coolaste jag gjort
 

En heldag i skidbacken med Julia i Augusti. Ljuvlig dag!
 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
- Dessa låtar ger mig helt otroliga tillbakablickar på detta fantastiska år! <
 
 

Denna musikvideo är dessutom inspelad i Sydney undertiden vi bodde där och inte alls långt ifrån vårat hem i Coogee. Längtar tillbaka så det gör ont när jag lyssnar och ser detta. Gatorna är identiska med dom man vandrade på i våras/sommras.
 
 
 

Hela Ed's platta påminner mig om detta år. Det är även lätt de bästa album som släppts detta år om ni frågar mig. Men denna låt ger lite extra starka minnen, speciellt från våra 2 veckor på Nya zeeland.

....Några såna starka låtar som jag kom på under tiden jag skrev är Stolen dance, Rude, Riptide, Geranimo, Classic & All of me. Dom första 4 ger mig såna sjuka östkustminnen och den sista ger mig minnen från första tiden i Sydney.
 
 
 
 
Vem har du umgåtts med mest?
- Lätt dessa två.

 


 
Har du haft ett förhållande under 2014?
- Nej och det har varit riktigt skönt to be honest
 
Vart reste du under 2014?
- Australien, Nya zeeland, sen spenderade man ju några timmar i Hong-kong och några i London med, men det räknas knappt va?
3 spända ungdomar påväg ut på sin livs resa.

Någonstans i luften mot Sydney
 
Vardagsmat för oss när vi bodde i Coogee, här på morgonpromenad till Bondi beach en junimorgon (= vintermorgon...)

Ljuvliga Nya zeeland, Queenstown. Min favorit på Nya zeeland, vill helt klart åka tillbaka dit i framtiden
 
Vad var din största tabbe 2014?
- Kanske när vi skulle parkera våran campervan i ett parkeringshus men insåg lite försent att taket var för lågt och bilen för hög. Tyvärr hade vi redan påbörjat inkörningen och kom på det försent och hade sönder taket- det enda som inte var försäkrat på bilen. Bröt ihop lite men det var bara att betala 30 000 till uthyrningsfirman och se glad ut. Pjuh, det sved överallt. Men löste sig till sist.

Denna bil körde vi med 2 dagar tror jag innan taket mosades i parkeringshuset. Vi döpte den till Lucifer efter händelsen men fick sedan en ny bil som fick heta Angela.

Vilka ser du som de största händelserna under året?
- Helaaaa resan till Australien och Nya zeeland, har svårt att förstå allt galet jag vågat och fått vara med om. Är så lycklig över det!
Surf camp första veckan i Australien som var något av det allra bästa! Träffade även dessa underbara pinglor. Hannah från Tyskland och Danni från Scottland. Blir helt klart återträff sen när Jullan är hemma med!

Nordön på Nya zeeland när vi gled söderut i vår bil


Vårat team på surf camp, "Sexy black toast". Underbara dagar!


Utsikten från vårat kök i lägenheten i Coogee. Hade man aldrg kunnat drömma om. Trodde vi skulle få bo i någon unken källare men så fick man detta, ljuvligt! Älskade Coogee, skulle lätt kunna bo där jämt om jag haft familj & vänner där också.
 
Har du blivit bättre på något?
- Jag tror jag har blivit bättre på att tro på mig själv, även om det alltid kan bli bättre. Jag har blivit bättre på att våga saker och jag har blivit bättre på att vara tacksam för livet. Låter kanske klyschigt men det är verkligen så. Man ska inte ta något förgivet och man ska uppskatta allt gott man får uppleva.

Filosiferar i Yamba. Njuter av stunden.
 
 
Vad var extra dåligt med året? 
Kanske att jag mådde så konstigt första tiden när jag kom hem. Att jag liksom kände mig lite vilsen. Annars kan jag inte komma på något. Möjligtvis att jag fick lite tråkiga besked nu sista månaden för några av mina anhöriga. Men tyvärr inget som jag kan påverka. Utan bara vara positiv och hoppas på det bästa!
 
Vad var extra bra?
- Att jag vågade lämna tryggheten trots att det kändes döläskigt och allt underbart jag fått se tack vare det!
 
Lärde du känna några nya människor?
- De människor jag i första hand är glad över att ha lärt känna är givetvis Emma, Caroline, Erica & Johan. Vi som åkte ner till Australien tillsammans i januari och liksom kickade igång allt med. Längtar galet tills vi ALLA kan återförenas och köra en sån riktig festkväll som vi hade VARJE dag första veckorna på hostlena. EPIC! Jag är även otroligt glad att jag träffat Danni & Hannah, underbara tjejer!

En festkväll på Easy go i Sydney. Standard typ varjeeee dag. Spealde ingen roll om det var lördag eller måndag. Goonet åkte alltid fram och de blev alltid lika spårat!

Festade med Emma & Carro innan dom åkte hem till Sverige i Maj. Super lyckad kväll som slutade på Scubar! Standard stället första veckorna.

Tror detta är våran andra kväll/natt i Sydney. Något sånt i alla fall. Har i alla fall för mig att det är första gången vi dricker goon. Robin super bort sin plånbok (men som tur är kommer den fram efter en dag) och för ett jävla liv. Så till och med när vi kommer tillbaka till Side bar i Maj (baren på hostlet som vi bodde på första nätterna) kommer vakterna ihåg Robin tack vare hans keps.
 

Standard hur det såg ut i vårat rum på Easy go backpackers första veckorna. Fuck the dealer, goon och en bunt vänner! Detta är kvällen vi kom tillbka från surf camp. Jag hade överansträngt foten på surflektionerna så jag var halt som tusan!
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
- Haha, mängder! Vet inte ens vart jag ska börja? Jag surfade, jag hoppade skydive, jag körde bil på i vänstertrafik, jag lärde mig att simma hästar, jag lärde mig arbeta med hästar, jag flög ensam utan att vara totalt vettskrämd då jag är löjligt flygrädd, jag såg delfiner och valar i det vilda, jag drack goon, jag bodde på hostel... jag skulle kunna fortsätta en evighet.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? 
- Julia & Robin (även arg ibland, haha. Men mest glad). ALLT på hela resan.
 
Vad var din största framgång på jobbet 2014?
- Har ju haft två jobb under detta året. Hästjobbet i Sydney var en pina första tiden men efter ett tag kom man in i det och när jag slutade 3,5 månad efter att jag börjat kunde jag verkligen känna och se vilken enorm utveckling jag gjort. Folket jag arbetade med sa det också! Från att ha varit så extremt osäker och rädd till att i princip styra och ställa helt själv med sysslorna på jobbet. Trots att man började 3.00 på natten och jobbade 7 dagar i veckan och man knappt hade någon fritid så saknar jag det ibland. Bara det där att få vara bland mina hästar.

Knäppis hingsten på jobbet Evening ladies som alltid skulle hoppa och bråka när man gick med honom. Men även lite rolig som räckte ut tungan om man nöp honom i mulen
Min favorit tjej Swing sensation. Åh vad jag saknar denna ljuvliga tjeja!

Här är ingången på mitt stall där jag jobbade, Bounding away lodge(BA). Glad att jag hamnade där då det var bra mycket mindre än de andra stallen som Gai hade i Sydney. Blev lite mera personligt!

Om vi ska prata om mina framgångar på jobbet här hemma i Sverige, Villan så vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Trivdes ju som fisken i vattnet redan jag åkte och kände mig trygg och säker. Men visst har man fått bättre självförtroende och känner sig duktigt på det man gör. Att jag vill jobba med människor är något jag vet säkert! Servering passar mig utmärkt! Där kan jag sprida min glädje och serva människor för att göra dom nöjda och glada!

Inte så pjåkigt i Åtvidaberg en sensommardag heller? Utsikt från rum 6 på jobbet!
 
Största framgång på det privata planet?
Modigare och lättare att känna att saker och ting faktiskt löser sig. Och sen att man inte ska ge upp i första taget. Ibland måste man kämpa för att uppnå något bättre.
 
Vem saknade du?
När jag var i Australen saknade jag min familj och mina vänner(Sofia & Viktoria speciellt) så mitt hjärta gjorde ont. Nu saknar jag Julia. Våra knäppa stunder och att festa ihop. Saknar oss två och Robin tillsammans, järngänget och så mycket kul vi gjort!
 
 
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
- Tro på mig själv ännu mera. Göra det jag vill och inte vara rädd för misslyckande.
 
Tror du 2015 kommer bli lika bra?
- Jag tror inte att det kommer blir riktigt på pricken så bra som 2014, det är extremt svårtslaget. Men det blir ju vad man gör det till så jag ska helt klart göra 2015 så jäkla bra som jag bara kan även om de inte innebär ett halvår på resande fot.
 
Vad kommer du sakna från 2014?
- Så otroligt mycket! Friheten att göra vad man vill, allt man fått se och göra, festandet, hela underbara Sydney, hela Nya zeeland, mina hästar på jobbet, hostelhänget och tusen miljoner mera saker.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
- Möjligtvis spenderat mera tid med familjen och vännerna här hemma. Men det har ju varit svårt eftersom man varit så långt borta från dom större delen av året. Jag får helt enkelt ta igen det nästa år! Jag önskar även att jag kunnat vara i Kaggebo såklart. Mitt paradis här i Sverige. Men även där får jag ta igen det nästa sommar!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
- Den är nog ganska enkel faktiskt. Det är pengar på resande! Östkustresan/Nya zeeland/Hela Australien vistelsen. MEN SÅ VÄRT!
 
Och så slutligen; dina planer inför 2015?
- Flyttar till Linköping med Viktoria på fredag, ett spännande nytt kapitel. I vår/tidig sommar ska jag och mamma åka till Grekland(Kreta), Julia kommer hem i juni ♥, det blir Midsommar-firande (hoppas i Kaggebo), det blir Bråvalla och sen blir det förhoppningsvis en vecka på dansbandsveckan i Malung med bugggänget. Sen ska jag givetsvis spendera så mycket tid som jag bara kan i sommar i Kaggebo. Så det är väl faktiskt en hel del roligt som väntar ♥
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
- Tro på dig själv, våga och var inte rädd för misslyckande.
 
Ja, listan är tagen från Kenza.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0