SHE'S HOME

Det här har varit den sjukaste och typ bästa dagen på riktigt länge, jag är så lycklig! Jag kan dra hela storyn för er här nu då..

Tidigare i veckan frågade viktoria om jag kunde vara hundvakt åt hennes föräldrars två hundar idag (fredag) för hennes mamma skulle göra något i stan. "Visst" svarade jag, skulle ändå inte börja jobba förrän 16 idag så de fanns ju mycket tid på dagen att hinna det. Viktoria sa att hennes mamma skulle komma runt 10-11 med hundarna  men jag smsade ändå karin igårkväll för att kolla mera exakt, jag ville ju hinna ut och springa på förmiddagen innan. Vi kom överrens om en tid igårkväll innan jag somnade så jag skulle hinna tillbaka och allt var frid och fröjd. 

Viktoria hade sagt till mig att hon skulle åka till jobbet runt nio för hon skulle börja 10.30. Så när min klocka ringde vid 9 var hon fortfarande hemma. Vi pratade lite löst, hon gjorde sig iordning som vilken morgon som helst och jag klädde på mig för att dra och löpa i vidingsjö. Vi säger hejdå och Viktoria drar och jobbar (tror jag.) Jag knyter på mig skorna strax efter hon gått och sedan far jag ut till spåret och springer mina 5km. Sen kör jag raka spåret hem och funderar på om jag ska duscha innan eller efter karin kommit med hundarna och även känner hur gott de ska bli med frukost. 

Jag vrider om nyckeln i låset och kliver innanför dörren.. Jag minns att jag tänker "jäklar vad kallt det är här inne, har jag glömt stänga altandörren innan jag åkte?" Men både viktoria och jag sover med öppet fönster så jag tänkte inte mera på det. Men jag fick ändå en omedveten känsla av att allt inte var som det skulle. Jag tar av mig skorna och hänger av mig nycklarna och sen går jag hallen fram till vardagsrumsingången och tittar in för att se om altan dörren är öppen... Där står en tjej med långt hår, sen sitter de en människa i soffan med en kamera och bakom tjejen med långt hår står viktoria. Det kändes som en evighet innan hjärnan kopplade men i själva verket handlade det om några sekunder från att jag står och glor på tre människor i mitt vardagsrum som i min hjärna inte skulle vara där då tills jag kopplar.. DET ÄR JU FÖR FAN JULIA OCH JON... Hon har lurat mig så brutalt. Jag skriker rakt ut, sjunker ihop på golvet och börjar gråta. JULIA ÄR HEMMA!! ❤️❤️ 

Jag har aldrig tidigare blivit så extremt överraskad och glad. Efter 9,5 månad stod hon där. Jag trodde hon skulle komma hem på måndag.. Eftersom hon sagt det till mig.. Och jag åker till Kreta på måndag natt så jag var helt inställd på att vi inte skulle ses förrän veckan efter Kreta. Men jäklar vad lurad jag blev. Och viktoria har kört med riktigt bra pokerface. Jag är imponerad och rörd! Känner mig så lyckligt lottad med såna fantastiska människor i mitt liv! Världens bästa kompis är hemma hos mig igen och ingen kan vara gladare. Nu vill jag bara ta fram en vinbox, fixa lite kvällssol och sätta mig och julia på våran balkong så vi bara kan sitta och snacka i timmar.. Om allt som hänt sen den 15 augusti när vi kramades hejdå i Sydney och grät floder. Jag är så glad!




26 maj 2015

Är det inte helt galet hur påverkad man blir känslomässigt av att lyssna på gammal musik? Jag ligger och lyssnar på sånt som jag älskade sommaren 2008, det är som att jag transporteras tillbaka till den sommaren av att höra på detta.. På ett sätt saknar jag så mycket att vara 15-16, men samtidig inte. Knäppt är det iaf hur mkt musik påverkar.

Tänk att om en vecka chillar man i solen på Kreta, så galet skönt det ska bli. Längtar så mycket! Men så nära nu, ska bara ta mig igenom denna veckan med. I helgen var det fullt ös med jobb på villan men de var en riktigt rolig helg måste jag säga! Men jäklar vad trött jag var på söndagkvällen. Sen jobbade jag en sväng på dagen igår med på villan! Kul nu när jag varit där mycket, har saknat det! Trivs som allra bäst där. 

Har satt i mina nya extentions i håret idag och färgat, blev kanon! Så jäkla skönt att slippa mitt clipstrens nu och ha i sånt som sitter hela tiden.. Bääästa! Ikväll blev de halvmilen i vidingsjö som vanligt. Började med att gå första kilometern som alltid men sen fick jag för mig att jag skulle testa och springa och jag blev positivt överraskad för de gick så jäkla bra! Blev knappt trött utan de kändes mest skönt! Så jag sprang alla 4km som var kvar. Imorgon efter jobbet tänkte jag löpa hela halvmilen! Så otroligt skön känsla i kroppen efter, kan vara bästa känslan, lätt!! 

Nu ska jag sova här så jag orkar upp när klockan ringer vid 5.15 imorgon! Ha dey bra så hörs vi snart igen :)


Jag och mitt nya hår!

Livet går vidare..

Livet har varit så lustigt senaste veckan med tanke på vad som har hänt. Jag har fortfarande inte riktigt tagit in vad som har hänt, kan inte förstå. Min hjärna vill inte ta in att det är på riktigt. Jag slussar typ bort tanken så fort den kommer till mig för jag vill ta avstånd från allt detta, då kanske jag slipper att inse att det är på riktigt. Fast nej, så kan jag inte hålla på. Jag måste försöka ta in detta och förstå, men det gör så ont i mig att ta det till mig. Jag vill bara vakna ur denna mardrömmen..
 
Livet måste på något sätt ändå gå vidare. Jag har jobbat mycket i veckan vilket har varit skönt. Har varit mest på Villan också vilket har varit ännu skönare. Där trivs jag som bäst. Man får tänka på annat och slipper ligga hemma och älta saker. Denna veckan har jag även bott hemma hos pappa i Värna. Funnits till hands för både honom och farmor och farfar i den svåra stunden. Pratat, stöttat och försökt få dom att tänka på lite annat. Igår lagade jag raggmunk åt dom vid lunch vilket var uppskattat, de är ju dom små sakerna som räknas. Annars har jag varvat arbetet med att "ta hand" om alla där hemma, promenerat mina kilometer och i tisdags var pappa och jag ute hos kusinerna och Micke i Väderstad. Det var riktigt skönt att träffa dom, få krama om dom och bara prata om allt möjligt.
 
Denna helgen ska jag jobba på Villan, ska bli kul. Imorgon är det balmiddag så det kommer nog bli fullt ös. Sen på Söndag är det brunch och ÅFF-match. Fullt ös med andra ord! Det är faktiskt fullt ös för mig ända till vi åker till Kreta nu. Underbart ska de bli. Nästa helg flyttar Fredrik hem från Oslo med, så skönt de ska bli att ha honom hemma. Men nu ska jag försöka sova här. Imorgon ringer klockan 08.30 och då ska jag dra ut till Vidingsjö och gå mina 5km. Har även hittat en bra backe där som jag kör intervaller i. Riktigt skönt att jag kommit igång igen nu. Efter rundan i Vidingsjö blir de hem och ladda upp för jobbet, börjar vid 12.
 
Men ni får ha en riktigt trevlig helg!
 
Bjuder på en bild från Oslo förra helgen, här framför slottet på 17 maj.
 
 
 

...till dig min faster

I lördags förlorade jag och min familj en underbar familjemedlem. En mamma, en fru, en syster, en dotter, en vän... min faster har lämnat oss alldeles för tidigt. Mitt hjärta har ett tomrum som ekar av saknad och så kommer det alltid vara. Jag måste lära mig att leva med det för hon kommer aldrig komma tillbaka. Det är som att jag går omkring i en bubbla och väntar på att få vakna upp ur denna mardröm, men jag vaknar aldrig hur mycket jag än önskar och vill. Det är verklighet. Cancern har skördat ännu ett liv och det är så jävla orättvist. Denna gången var det våran tur att bli drabbade. Aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat drömma om att det skulle vara min faster som skulle tas ifrån oss först. Hon har sett mig växa upp och bli den jag är idag, alltid funnits med. Våra skämt när vi sitter hos farmor och farfar vid fikabordet, alla skratten och roliga historier. Inget kommer någonsin bli detsamma igen. Jag vill inte att det ska vara så. Vi saknar dig redan så mycket Christina.
 
Jag funderar mycket på vart du är nu. Kan du se oss? Höra alla våra tankar, våra snyftningar, känna vilken saknad du lämnat efter dig? Du som läste min blogg varje dag, kan du se mina ord från där du är nu? Jag tillägnar detta blogginlägg till dig, för jag mår bra av att skriva. Sen vet jag att du hängde här ofta och drog upp min statistik, så jag tänker fortsätta tro att du läser. Skriva för dig. Du kommer föralltid leva vidare med oss, i dom minnen som vi skapat tillsammans. Alla jular ända sen jag var liten bebis, alla lov och helger när vi var små som du och familjen spenderade hos oss, alla födelsedagar, alla enkla fikastunder hemma hos farmor och farfar, allt vi gjort. Vi måste lära oss att leva vidare utan dig, hantera situationen. Det som inte fick hända hände och vi kan inte påverka det. Jag hoppas att du har det bra vart du än befinner dig och jag hoppas du kan titta ner på oss i fortsättningen när vi sitter och drar dåliga skämt vid fikabordet och skratta tillsammans med oss. Vi kommer kämpa vidare. För dig. Allt jag önskar för framtiden är att vi ska kunna hitta ett botemedel för den jävla piss cancern. Den ska inte få ta familjemedlemmar såhär tidigt i framtiden. Det måste få ett stopp. Det är en jävla skit sjukdom och det måste få ett slut.
 
Det känns så sjukt att skriva detta och jag kan fortfarande inte förstå att det är såhär det är... men...
Vila i frid min fantastiska faster. Tack för allt du gett mig under mina 22,5 år, tack för alla minnen, tack för allt. Du kommer föralltid saknas hos oss. ♥
 
 

10 maj 2015

För en vecka sen, förra söndagen, bestämde jag mig för att lägga om min kost helt och hållet... och stenhårt. Senaste månaderna har jag inte orkat bry mig och ätit alldeles för mycket, alldeles för onyttigt och druckit wayyyy to much alkohol. Så jag bestämde mig att till och börja med är Maj månad en helt vit månad. Så ingen alkohol kommer de bli. Vilket känns så bra! Nu får det vänta tills juni. Sen har jag tagit bort nästan alla kolhydrater och äter betydligt mindre portioner. Försöker även äta mina måltider på samma tider och viktigast av allt, inget småätande. Sen kombinerar jag det med minst 5km snabb promenad varje dag. Som sagt så har jag kört detta i en vecka nu och känner att jag börjar vara på gång! Efter en vecka har jag tappat 3kg. Detta gör mig bara mera motiverad och nu kommer jag köra stenhårt på detta fram tills 2 juni när vi åker till Kreta. Har känt mig så smutsig senaste tiden och inte alls bekväm i mig själv så jag känner att nu är det dags för lite förändring, få mig själv att må bra igen. Och äntligen, första gången på otroligt länge är jag motiverad och fast beslutad om vad som gäller. Känner mig redan fräschare!
 
Denna är helg är superlugn och skön här! Igår jobbade jag på första bröllopet för min del i år. Kom ifrån strax innan 1 inatt så då åkte jag hem och somnade bums. Idag har jag haft en himla skön sovmorgon och sen lång frukost i soffan. Nu sitter jag och väntar på att mamma ska ringa så ska vi cykla ut till Vidingsjö och promenera milen. Hoppas regnet håller sig borta! Veckan som kommer blir de jobb måndag, tisdag & onsdag. Sen på onsdag efter jobbet åker jag ner till Kaggebo med mamma och bara slappar till fredag. Vi ska bland annat ut och rida på torsdagen, någon aktivitet dom hade i Valdemarsvik, så himla mysigt! Sen på fredag åker jag hem och packar för på lördag morgon styr vi mot Oslo!! Ska hälsa på Fredrik såhär innan han flyttar hem och sen fira 17 maj såklart! Ska bli riktigt kul!!
 
Men ni får ha det så bra så hörs vi!
Min sköna morgon och frukost. Fiberhavregrynsgröt med hallon och jordgubbar. Melon, tomat, kindagurka och ägg. Smarrigt!
 

5/5-2015

Så sköna lediga dagar jag har haft denna "Valborgshelg". Massa roligt och ändå kändes det som helgen aldrig tog slut, det är ju aldrig fy skamm. Om vi börjar på Valborg så tog ju Viktoria examen, stort grattis! Jag var med till Tranås och lyssnade på lite tal och när dom fick sina examensbevis, sedan blev de fika innan vi drog vidare hem igen. På kvällen mötte jag upp Tobbe & Jocke nere vid bussterminalen och sen drog vi till Örsåsa. Riktigt lyckad kväll trots skitväder med regn och kallt. Men som sagt, väldigt lyckat! 1 maj vart de lite bakishäng hemma och på kvällen åkte jag till Svärtinge utanför Norrköping för lite mera Valborgsfirande med alla barndomsvänner. Vi som alltid firade nyår, valborg och midsommar som barn. Så otroligt roligt att se alla igen! Vissa hade jag inte sett på hur många år som helst. De blev tacos, mängder snack om minnen och så lite lekar som alla år under barndomen, superkul! På natten sen var jag även fyllechaffis åt Sofia, Maja, Matilda och hennes kompis. Hämtade dom vid två inne i stan och när jag kom hem igen vid kvart över fyra på morgnen var de nästan ljust ute och fåglarna kvittrade. Då kände man att sommaren är på g på allvar, underbart! På lördagen drog jag och Viktoria ner till Kaggebo och hjälpte till att "öppna upp" för sommaren, ljuvligt. Längtar tills i sommar när man kan spenderar sina lediga dagar där. Lördagkvällen blev de spontan danskväll i Blackstad. Riktigt lyckat! Jag, Viktoria, Jocke, pappa & Viktorias pappa. Jäklar vad vi buggade! Så himla kul nu när man börjar få lite självförtroende. Åkte hem strax innan ett helt genomsvetta och somnade som grisar i baksätet, haha! Sista dagen på helgen blev de mest slappa och njuta av en ledig dag. En liten fika på stan med Linda vilket var riktigt mysigt.
 
Nu har denna vecka dragit igång. Jobbade på Sandtags förskola igår igen och sedan sista buggkursen på kvällen så nu är de bara ut och köra på dansbanorna och öva och öva. Kul att de där med dansen blivit så bra! Det är verkligen huuuur kul som helst. Vill bara öva nu så man kan bli duktig och lika smidig i kroppen som vissa av dom som man ser ute på dansbanorna, de finns så många som är så galet duktiga! Men i Malung v.29 kommer vi äga! Idag har jag jobbat på konsert & kongress på lunchen och när jag kom hem blev det ut till Vidingsjö motionscenter och testa spåren där. Har tänkt jag ska göra det länge nu. Gud så fina spår det var! Jag löpte 2,5km vilket nästan dödade mig, haha! Så tänkte dra dit imorgon igen och köra samma så kanske man kan ta halv milen i slutet av veckan.
 
Nu ska vi snart äta kycklingsallad här, annars blir de en lugn kväll. Imorgon ska jag till barnen på Sandtag igen mellan 12-16.30. Hoppar mellan alla mina tre jobb denna veckan, men de är kul med lite variation :) Jäklar vilken bok ni fick nu... Men nu vet ni vad jag styrt med så hörs vi :)

 
 
 
 

RSS 2.0